Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Sárosi Csaba egyéni kiállítása és könyvbemutatója

Sárosi Csaba egyéni kiállítása és könyvbemutatója - 2010. december 10., pénteken 18 órától Sárosi Csaba egyéni kiállítása és könyvbemutatója.A csíkszeredai Pallas-Akadémia Könyvkiadó 2010-ban adta ki a Műterem sorozatban a Sárosi Csaba munkáiból készült katalógust. A könyvbemutatót kiállítások kísérték Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is.Sárosi Csaba 1951. november 23-án született Szászrégenben. Iskoláit Marosvásárhelyen, majd Gyergyóalfaluban végezte, az utóbbi helyen felfedezője, irányítója és későbbi mestere Sövér Elek. 1980-ban államvizsgázott a kolozsvári Ioan Andreescu Képzőművészeti Főiskolán Feszt László osztályában. 1980-tól tanár és grafikus Kézdivásárhelyen. A rajzolási vágy és a Chaplin-rajongás a két legfontosabb dolog, amely életében végigkíséri.A szülőföld tájélménye hangsúlyozott motívumként jelenik meg a gyergyói születésű, Kézdivásárhelyen élő és alkotó Sárosi Csaba képzőművész grafikai lapjain és festményein. Sárosinál, akárcsak az erdélyi képzőművészek legjobbjainál, a természethez fűződő viszony megjelenési módja nem torkollik panteisztikus vagy bukolikus tájábrázolásba. Méltatói gondolati grafikáknak nevezi Sárosi alkotásait. A rajzokban a létélmény esztétikai visszatükrözése súlyos gondolati tartalmat hordoz.http://www.vigado.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=62http://www.sarosicsaba.daportfolio.com/http://www.pallasakademia.ro/konyvek.php?id=535

2010. december 10., pénteken 18 órától Sárosi Csaba egyéni kiállítása és könyvbemutatója.
A csíkszeredai Pallas-Akadémia Könyvkiadó 2010-ban adta ki a Műterem sorozatban a Sárosi Csaba munkáiból készült katalógust. A könyvbemutatót kiállítások kísérték Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is.
Sárosi Csaba 1951. november 23-án született Szászrégenben. Iskoláit Marosvásárhelyen, majd Gyergyóalfaluban végezte, az utóbbi helyen felfedezője, irányítója és későbbi mestere Sövér Elek. 1980-ban államvizsgázott a kolozsvári Ioan Andreescu Képzőművészeti Főiskolán Feszt László osztályában. 1980-tól tanár és grafikus Kézdivásárhelyen. A rajzolási vágy és a Chaplin-rajongás a két legfontosabb dolog, amely életében végigkíséri.
A szülőföld tájélménye hangsúlyozott motívumként jelenik meg a gyergyói születésű, Kézdivásárhelyen élő és alkotó Sárosi Csaba képzőművész grafikai lapjain és festményein. Sárosinál, akárcsak az erdélyi képzőművészek legjobbjainál, a természethez fűződő viszony megjelenési módja nem torkollik panteisztikus vagy bukolikus tájábrázolásba. Méltatói gondolati grafikáknak nevezi Sárosi alkotásait. A rajzokban a létélmény esztétikai visszatükrözése súlyos gondolati tartalmat hordoz.

http://www.vigado.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=62
http://www.sarosicsaba.daportfolio.com/
http://www.pallasakademia.ro/konyvek.php?id=535

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!