Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Somerset Maugham: Imádok férjhez menni - zenés vígjáték három felvonásban

Somerset Maugham: Imádok férjhez menni - zenés vígjáték három felvonásban - Június 9.-én szerdán 19 órától a Vigadóban Somerset Maugham: Imádok férjhez menni - zenés vígjáték három felvonásban, a Csíki Játékszín előadásában. Zenéjét szerezte: Nádas Gábor, dalszövegek: Szenes Iván,  fordította: Nemes László.Az előadás az Illyés Kinga, Tompa Pufi és nyugdíjas bérletes nézőink számára szól, a fennmaradt helyekre jegyet is lehet vásárolni.London, háború után. Jegyrendszer, nehéz bármit beszerezni. Nincs tüzelő, nincs vaj, még csokoládé sincs! A személyzet lassan elfogy, még jó manikűröst is alig találni - nehéz az élet! Ilyen gondok között él a család, de Victoria türelmes, szerény, önfeláldozó (nem hiú!) és imádnivaló! Victoriát mindenki szereti, kegyeit keresi, mindenki leborul előtte és mindenki kiborul - tőle.Az 'Imádok férjhez menni' tipikus angol társalgási vígjáték, bár néha már bohózatba hajlik. Jellemzője a 'sarcastic smile', a gúnyos mosoly, a hallatlan szellemesség, a remek helyzetek, a pompás figurák és a mesteri bonyolítás. Mindehhez járul Nemes László igényes fordítása, Nádas Gábor ragyogó és népszerű muzsikája, valamint Szenes Iván szellemes versszövegei.A szerző, Somerset Maugham (1874-1966) korának Európa szerte legnépszerűbb és legkedveltebb regény-, elbeszélés- és színdarabírója volt. Művei – pl. 'Sör és perec', 'Az ördög sarkantyúja', 'A színes fátyol', 'A szerelem rabjai' - még ma is népszerűek. Kisregényét, a 'Színház'-at többször is megfilmesítették, legutóbb Szabó István, 'Csodálatos Júlia' címmel. Ami színdarabjait illeti, a maga korában csak Bernard Shaw-tól játszottak több művet angol színpadokon.Az előadást rendezte: Parászka Miklós, dramaturg: Budaházi Attila, zenei vezető: Bene Zoltán, koreográfus: Ráduly Beáta, díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata.Előadják: Dálnoky Csilla, Veress Albert, Kosztándi Zsolt, Lőrincz András-Ernő, Bartalis Gabriella, Zsigmond Éva-Beáta, Márton Noémi Eszter, Giacomello Roberto, Bodea Tibor, Benedek Ágnes.

Június 9.-én szerdán 19 órától a Vigadóban Somerset Maugham: Imádok férjhez menni - zenés vígjáték három felvonásban, a Csíki Játékszín előadásában. Zenéjét szerezte: Nádas Gábor, dalszövegek: Szenes Iván,  fordította: Nemes László.
Az előadás az Illyés Kinga, Tompa Pufi és nyugdíjas bérletes nézőink számára szól, a fennmaradt helyekre jegyet is lehet vásárolni.
London, háború után. Jegyrendszer, nehéz bármit beszerezni. Nincs tüzelő, nincs vaj, még csokoládé sincs! A személyzet lassan elfogy, még jó manikűröst is alig találni - nehéz az élet! Ilyen gondok között él a család, de Victoria türelmes, szerény, önfeláldozó (nem hiú!) és imádnivaló! Victoriát mindenki szereti, kegyeit keresi, mindenki leborul előtte és mindenki kiborul - tőle.
Az "Imádok férjhez menni" tipikus angol társalgási vígjáték, bár néha már bohózatba hajlik. Jellemzője a "sarcastic smile", a gúnyos mosoly, a hallatlan szellemesség, a remek helyzetek, a pompás figurák és a mesteri bonyolítás. Mindehhez járul Nemes László igényes fordítása, Nádas Gábor ragyogó és népszerű muzsikája, valamint Szenes Iván szellemes versszövegei.
A szerző, Somerset Maugham (1874-1966) korának Európa szerte legnépszerűbb és legkedveltebb regény-, elbeszélés- és színdarabírója volt. Művei – pl. "Sör és perec", "Az ördög sarkantyúja", "A színes fátyol", "A szerelem rabjai" - még ma is népszerűek. Kisregényét, a "Színház"-at többször is megfilmesítették, legutóbb Szabó István, "Csodálatos Júlia" címmel. Ami színdarabjait illeti, a maga korában csak Bernard Shaw-tól játszottak több művet angol színpadokon.
Az előadást rendezte: Parászka Miklós, dramaturg: Budaházi Attila, zenei vezető: Bene Zoltán, koreográfus: Ráduly Beáta, díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata.
Előadják: Dálnoky Csilla, Veress Albert, Kosztándi Zsolt, Lőrincz András-Ernő, Bartalis Gabriella, Zsigmond Éva-Beáta, Márton Noémi Eszter, Giacomello Roberto, Bodea Tibor, Benedek Ágnes.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!