A Vigadó Művelődési Ház, március 23-án, szombat 19 órától bemutatja Vereködés fog lönni. Széljáró Balladás: Petőfi & betyárok című koncertjét, a művelődési ház nagytermében.

Megzenésíett Petőfi-versekkel és jól ismert betyárnótákkal érkezik a Széljáró Balladás. A koncerten zenél majd velük Magyarország legfiatalabb tekerőse, a nyolc éves, kászoni gyökerekkel bíró Ónodi András Máté is.

Egy varázslatos és egy igazán betyáros énekhang, a tekerő elfeledett dallamai, modern gitárszólók és a dobok pergése – ez a Széljáró Balladás folk-jazz-blues-groove-világa.

Dalaik észrevétlenül repítenek a nem is oly régmúltba, oda, ahol Petőfi írta verseit a kocsmában, s a magyar pusztákon szabadon garázdálkodtak a betyárok.

Húsz éve alakult együttesük akusztikus hangszerekkel, élő játékkal alakította ki egyedi, balladai és modern folk jegyeket magán viselő zenei hangzását.
Közös vágyuk az alkotás és értékközvetítés mellett az együttzenélés öröme, mely minden koncertünk hangulatát erősen áthatja.

Jegyár: 25 lej
Diákok és pedagógusok részére a koncert előtt a helyszínen kedvezményes jegy váltható, 12 RON áron.

Jegyek a Vigadó Művelődési Ház jegypénztárában kaphatók (hétfő/szerda/péntek 10.00 és 15.00 óra, valamint kedd/csütörtök 14.00 és 18.00 óra között, illetve előadások előtt egy órával. Jegyfoglalás kizárólag a jegypénztárban lehetséges.
Telefon: 0267 / 361 081