A Vigadó Művelődési Ház közreműködésében, 2019. december 2-án (hétfő) 19 órától „Szeressétek egymást és tiszteljétek atyátok emlékét…” címmel tart előadást Horváth Lili és Barbinek Péter. Az előadásnak a Vigadó Művelődési Ház nagyterme ad otthont.

Az előadás egy ún. modern királynőnek kíván élő emléket állítani, aki a MEGBOCSÁTÁS jelképe. Élettörténete, ez az időtlen női sors arra hívja fel a figyelmünket, hogy sose felejtsük el: mindaz, ami vele történt, bármikor bármelyikünkkel megtörténhet! Az egyszemélyes produkció azonban semmiképpen sem magányos, komor, depressziós hangvételű – sokkal inkább egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és biztatást a nézőnek.

Tony számára a stabilitást a történelmi és a családi gyökerek adták; a nemzetvédő, nemzetépítő tettek, az alapvető emberi értékek szilárd képviselete, valamint a gondoskodás, a felelősségvállalás és a helytállás. A keresztény értékek úgy fonták át, ölelték körbe személyiségét és cselekedeteit, hogy alakja a mai napig példaképként ragyog a magyar történelem virtuális képtárában. A Batthyány-Zichy vérvonal halhatatlan leszármazottja ő – mindörökké!

Az előadásban épp ezért egy remek, erős, színésznő áll majd a publikum előtt, aki úgy lényegül át a szerepbe, hogy az ő sorsa eggyé válik Tony sorsával, majd az utolsó jelenetet követően úgy bújik ki belőle, hogy újra színésznőként tündököl. Egy - minden szempontból – nagyszerű és bátor nő szól az ezernyolcszázas évekből a kétezres évek asszonyaihoz a színház varázslatos világának segítségével. E nagyon női történetben híd épül a régi korok és a mai világunk között, miközben az előadás legalább annyira szól egy kiváló férfi útjáról és sok férfi tragédiájáról is!

Belépés díjtalan a szabad helyek függvényében!