Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátéka, újra a Vigadóban

Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátéka, újra a Vigadóban - A kézdivásárhelyi Városi Színház május 13-án, kedden 18 órától a Boér Géza bérleteseknek, 14-én, szerdán 19 órától a Toldi bérleteseknek mutatja be Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát. Az előadásra jegyek is kaphatók, felnőtteknek 15, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint 'éhenkórász teátrista' meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét... Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.Helyfoglalás a 0267 360 179 vagy a 0729 058 197-es telefonszámok valamelyikén, jegyeket a Vigadó szervezőirodájában válthatnak, munkanapokon 8 és 16 óra között.Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.SZEREPLŐK:Szilvai, professzor: KOLCSÁR JÓZSEFCamilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIAMariska, a növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNALiliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTESzellemfi: PÁLL GECSE ÁKOSKányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLTErzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREAGyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLTSchwartz: ALBU ISTVÁNZenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓDíszlettervező: GOLICZA ELŐDJelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁRZeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓRendező, dramaturg: DÁVID PÉTER

A kézdivásárhelyi Városi Színház május 13-án, kedden 18 órától a Boér Géza bérleteseknek, 14-én, szerdán 19 órától a Toldi bérleteseknek mutatja be Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát. Az előadásra jegyek is kaphatók, felnőtteknek 15, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint "éhenkórász teátrista" meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét... Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.

Helyfoglalás a 0267 360 179 vagy a 0729 058 197-es telefonszámok valamelyikén, jegyeket a Vigadó szervezőirodájában válthatnak, munkanapokon 8 és 16 óra között.
Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.

SZEREPLŐK:
Szilvai, professzor: KOLCSÁR JÓZSEF
Camilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIA
Mariska, a növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNA
Liliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTE
Szellemfi: PÁLL GECSE ÁKOS
Kányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT
Erzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREA
Gyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLT
Schwartz: ALBU ISTVÁN
Zenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Díszlettervező: GOLICZA ELŐD
Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR
Zeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Rendező, dramaturg: DÁVID PÉTER

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!