Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Szikraszemű - Ghymes koncert

Szikraszemű - Ghymes koncert - 2011. június 11., szombaton 20 órától Szikraszemű - Ghymes koncertA Ghymes együttes Szarka Gyula vezetésével olyan szlovákiai magyar zenészekből alakult a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán 1983-ban, akik előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a Nyitra melletti Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a Ghymes név, amit 1984-ben vett fel a zenekar. Az eltelt évek számukra a tisztítótüzet jelentették. Lassan a népzenei elemek alkotói elképzeléseikhez simultak és megszületett a 'GHYMES ZENE'. A ritmusok még feszesebbé, keményebbé váltak, a hagyományos népi hangszerek mellet (hegedű, brácsa, cimbalom, duda, bőgő, lant, koboz, tökcitera, tárogató) előkerült a szaxofon, a dobfelszerelés, improvizációk készültek és anélkül, hogy észrevették, vagy akarták volna, belekeveredtek az ún. WORLD MUSIC kategóriába. Az évek során számos rangos díjat, platina ésaranylemezeket halmoztak fel. A kézdivásárhelyi koncerten legújabb lemezüket mutatják be, melynek címe Szikraszemű.Belépés: 20 lejhttp://www.ghymes.hu/[ Verseny ] A kézdi.infó 3 belépõjegyet sorsol ki erre a eseményre. Ha részt szeretnél venni, nem kell mást tenned, minthogy szépen és helyesen hozzászólj ehhez az eseményhez. Sok sikert mindenkinek!!!Eredményhirdetés az esemény napján 14 órakor.

2011. június 11., szombaton 20 órától Szikraszemű - Ghymes koncert
A Ghymes együttes Szarka Gyula vezetésével olyan szlovákiai magyar zenészekből alakult a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán 1983-ban, akik előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a Nyitra melletti Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a Ghymes név, amit 1984-ben vett fel a zenekar. Az eltelt évek számukra a tisztítótüzet jelentették. Lassan a népzenei elemek alkotói elképzeléseikhez simultak és megszületett a "GHYMES ZENE". A ritmusok még feszesebbé, keményebbé váltak, a hagyományos népi hangszerek mellet (hegedű, brácsa, cimbalom, duda, bőgő, lant, koboz, tökcitera, tárogató) előkerült a szaxofon, a dobfelszerelés, improvizációk készültek és anélkül, hogy észrevették, vagy akarták volna, belekeveredtek az ún. WORLD MUSIC kategóriába. Az évek során számos rangos díjat, platina és
aranylemezeket halmoztak fel. A kézdivásárhelyi koncerten legújabb lemezüket mutatják be, melynek címe Szikraszemű.

Belépés: 20 lej
http://www.ghymes.hu/




[ Verseny ] A kézdi.infó 3 belépõjegyet sorsol ki erre a eseményre. Ha részt szeretnél venni, nem kell mást tenned, minthogy szépen és helyesen hozzászólj ehhez az eseményhez. Sok sikert mindenkinek!!!
Eredményhirdetés az esemény napján 14 órakor.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

wistvanwistvan
Bejegyezve: 2011-06-03 01:08:33
remeljuk jo buli lesz :)!
J.J.
Bejegyezve: 2011-06-06 12:33:11
Az egyik legszebb Ghymes dal a Tánc a hóban!
BarbiBarbi
Bejegyezve: 2011-06-06 17:06:19
Már nagyon várom a koncertet, biztos jó buli lesz :D
ÁgikaÁgika
Bejegyezve: 2011-06-08 22:25:03
Már alíg várom! :D:D
TamTam
Bejegyezve: 2011-06-08 22:28:38
Kiváncsi vagyok az új lemezükre. Várom már :)
BaliBali
Bejegyezve: 2011-06-09 08:55:56
Nagyon szép dalaik vannak, sokat hallgatom a számaikat. Kiváncsi vagyok a lemezbemutatójukra!
annaanna
Bejegyezve: 2011-06-11 12:38:29
Nagyon tetszik a Tánc a hóban címû dal.Szerintem nagyon jó lesz a koncert. :)
Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)Kézdivásárhely Infó Centrum (Kézdiinfó)
Bejegyezve: 2011-06-11 13:22:12
Köszönjük a hozzászólásokat mindenkinek. A nyertesek: [J.], [T] és [Bali] hozzászólók.
Jó szórakozást mindenkinek!
Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!