Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Színházi Világnap / A Nagy Medve és a Találkozások, két Macskakő produkció

Színházi Világnap / A Nagy Medve és a Találkozások, két Macskakő produkció - A Színház Világnapja alkalmából, 2014 március 27.-én, csütörtökön 19 órától, a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében mutatja be a Vigadó Művelődési Ház Macskakő színjátszó csoportja Csehov: Medve c. műve alapján továbbgondolt, Kolcsár József által rendezett, A Nagy Medve című produkcióját. A 2008 óta működő színjátszó csoport vezetője Kolcsár József, a Városi Színház művészeti igazgatója, akinek irányítása alatt a Macskakő harmadik nagyszínpadi előadását viszi színre. A Nagy Medve c. előadás díszlet- és jelmeztervezője Bálint Annamária sepsiszentgyörgyi designer, ő saját tervezésű ruhakollekcióját bocsátotta a színjátszók rendelkezésére, és Dávid Péter színművész, aki az előadás koreográfiában segédkezett.A Nagy Medve előadást követően a nézők megtekinthetik a színjátszó csoport legújabb előadásának bemutatóját, Találkozások címmel. Az előadás egy háromnapos workshop eredménye, melyet Pálffy Tibor színművész vezetésével hoztak létre.Daczó Zádor (Macskakő színjátszó csoport tagja) beszámolója a Találkozások című produkcióról:'Nagy élmény volt együtt dolgozni, egy ilyen elismert művésszel, mint Pálffy Tibor, mindenkinek sokat jelentett, hogy a próbafolyamatok, a közösen eltöltött idő alatt eléggé közvetlen viszony alakult ki köztünk. A jó hangulatban gazdag és szórakoztató training komolyságot és sok figyelmet igényelt mindenki részéről. Pálffy mindannyiunk számára azt a feladatot tűzte ki, hogy rövid történetet írjunk a Találkozás téma keretén belül, amely lehet személyes, avagy fikció is. A változatos program a sport szintű melegítőkön át a szövegek gesztusokba való átviteléig sok izgalmas részből épült fel, amelynek végeredménye a történetekből összerakott kis performance lett. A rövid előadás olyan gyakorlatok, kis részek sorrendjéből állt össze, amelyek külön-külön személyekre és történetekre lebontva mutatott meg egy bizonyos karaktert. A próbafolyamatok sok hasznos dologra felhívták a figyelmünket, amit igyekeztünk elsajátítani és kivitelezni, megkeresni magunkban ezeket, ezeknek a részeit és összerakni a helyzetnek megfelelően. A háromnapos kemény munkafolyamat végül egy esti bemutatóval lett megkoronázva, amely nagy élvezetet nyújtott mind számunkra, mind a nézők számára. Nagy köszönet Hobónak, hogy ebben az élményben lehetett részünk, a Macskakő színjátszó csoport vezetőjének, Kolcsár Józsefnek, hogy biztosította számunkra ezt a lehetőséget és végül Lung László Zsoltnak, a Vigadó Művelődési Ház részéről való támogatást!'Belépő ára 5 lej.Helyfoglalási lehetőség a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában vagy a0267/362 002-es telefonszámon.Jegyek elővételben ugyanitt kaphatók.

A Színház Világnapja alkalmából, 2014 március 27.-én, csütörtökön 19 órától, a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében mutatja be a Vigadó Művelődési Ház Macskakő színjátszó csoportja Csehov: Medve c. műve alapján továbbgondolt, Kolcsár József által rendezett, A Nagy Medve című produkcióját. A 2008 óta működő színjátszó csoport vezetője Kolcsár József, a Városi Színház művészeti igazgatója, akinek irányítása alatt a Macskakő harmadik nagyszínpadi előadását viszi színre. A Nagy Medve c. előadás díszlet- és jelmeztervezője Bálint Annamária sepsiszentgyörgyi designer, ő saját tervezésű ruhakollekcióját bocsátotta a színjátszók rendelkezésére, és Dávid Péter színművész, aki az előadás koreográfiában segédkezett.

A Nagy Medve előadást követően a nézők megtekinthetik a színjátszó csoport legújabb előadásának bemutatóját, Találkozások címmel. Az előadás egy háromnapos workshop eredménye, melyet Pálffy Tibor színművész vezetésével hoztak létre.

Daczó Zádor (Macskakő színjátszó csoport tagja) beszámolója a Találkozások című produkcióról:

"Nagy élmény volt együtt dolgozni, egy ilyen elismert művésszel, mint Pálffy Tibor, mindenkinek sokat jelentett, hogy a próbafolyamatok, a közösen eltöltött idő alatt eléggé közvetlen viszony alakult ki köztünk. A jó hangulatban gazdag és szórakoztató training komolyságot és sok figyelmet igényelt mindenki részéről. Pálffy mindannyiunk számára azt a feladatot tűzte ki, hogy rövid történetet írjunk a Találkozás téma keretén belül, amely lehet személyes, avagy fikció is. A változatos program a sport szintű melegítőkön át a szövegek gesztusokba való átviteléig sok izgalmas részből épült fel, amelynek végeredménye a történetekből összerakott kis performance lett. A rövid előadás olyan gyakorlatok, kis részek sorrendjéből állt össze, amelyek külön-külön személyekre és történetekre lebontva mutatott meg egy bizonyos karaktert. A próbafolyamatok sok hasznos dologra felhívták a figyelmünket, amit igyekeztünk elsajátítani és kivitelezni, megkeresni magunkban ezeket, ezeknek a részeit és összerakni a helyzetnek megfelelően. A háromnapos kemény munkafolyamat végül egy esti bemutatóval lett megkoronázva, amely nagy élvezetet nyújtott mind számunkra, mind a nézők számára. Nagy köszönet Hobónak, hogy ebben az élményben lehetett részünk, a Macskakő színjátszó csoport vezetőjének, Kolcsár Józsefnek, hogy biztosította számunkra ezt a lehetőséget és végül Lung László Zsoltnak, a Vigadó Művelődési Ház részéről való támogatást!"

Belépő ára 5 lej.
Helyfoglalási lehetőség a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában vagy a
0267/362 002-es telefonszámon.
Jegyek elővételben ugyanitt kaphatók.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!