Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Színházi világnap

Idén 49. alkalommal kerül megrendezésre a színházi világnap, melyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) bécsi közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartunk március 27-én. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, és kérje a közönség szeretetét és támogatását.

Március 26-án a színházi világnap alkalmából különleges napra készül a Városi Színház.

A Városi Színház társulata szívesen látja az érdeklődőket a Színházi Világnap alkalmából tartandó színházbejárásra március 26-án,11 és 14 óra között.

Látogatók ezen a napon betekinthetnek a színház működésébe, beléphetnek a kulisszák mögé, és bepillanthatnak a kellék- vagy a jelmeztárba is, Fábián Ágnes irodalmi titkárnő és ügyelő vezetésével bejárják a nagyszínpad kulisszáit, ahol éppen a Tisztújítás című produkció előkészületei folynak. 

A Városi Színház társulata jelenleg Parti Nagy Lajos, Tisztújítás című darabját próbálja Kányádi Szilárd rendező irányításával, az előadás nyílt próbája szombaton délután 18 órától este 20 óráig tart. A nézők ezalatt szabadon beülhetnek vagy távozhatnak, és kérdéseket is tehetnek fel az alkotóknak.
Lépjen be a kulisszák mögé! Ünnepeljen velünk.

1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. A színházi világnap üzenetét minden évben egy-egy neves színházi szakember, az idén Jessica A. Kaahwa ugandai drámaíró, színész, rendező és kutató fogalmazza meg. 

„A színház értelmet ad a mának, és megóv a bizonytalan jövőtől. A színház egyszerűen és közvetlenül foglalkozik társadalmi kérdésekkel. A színház olyan tapasztalatokat sűrít magába, amelyek lehetővé teszik, hogy túllépjünk az előítéleteken. (...) A színház egyetemes kifejezésmód, nyelv, amely a békesség és a megnyugvás üzenetét küldi." – Jessica A. Kaahwa

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!