Három néptáncegyüttes lép a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház színpadára a Tánc Világnapja alkalmából 2016. április 29-én, pénteken 18 órától.

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”(Kodály Zoltán)

Az est folyamán a sepsiszentgyörgyi Százlábú Ifjúsági Néptáncegyüttes és a kézdivásárhelyi, Vigadó Művelődési Házhoz tartozó Harmatfű Néptánccsoport előadásában betekintést nyerhetünk a moldvai-, vajdaszentiványi-, palatkai-, széki-, kalotaszegi-, mezőségi valamint szászcsávási cigánytáncokba. A műsort összeállították Virág Imola és Virág Endre.

Énekelnek: Márkosi Lili , Stekbauer-Hanzi Réka, Gerebenes Ede

Zenélnek:
Dezső Attila – hegedű és brácsa
Dezső István – brácsa és hegedű
Lőrinc Zsolt - brácsa
Kerezsi Csongor – bőgő

A kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes “Régen volt, soká lesz” címmel palatkai-, kalotaszegi- és vajdaszentiványi táncokat fog bemutatni. Meghívott vendég a Kedves Zenekar. A műsort összeállították Lung László Zsolt, Marthi Jenő, Lukács Réka és Horváth Tas.

Jegyek ára 5 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával.