A Vigadó Művelődési Ház az idén is csatlakozik a XII. Székelyföld Napok programsorozatához, amely keretén belül 2021. október 15-én, 19 órától, "Táncoló és Zenélő Székelyföld" címmel a brassói Sirülő Néptánccsoport, a sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttes, a kézdivásárhely Pitvar Néptánccsoport folklór előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház Nagytermében, muzsikál a Harai Banda és a Finom zenekar.

A XII. Székelyföld Napok (2021 október 8-17) immár hagyományt jelent Erdélyben. Az elmúlt években a népzene és néptánc fontos színfoltjai e rendezvénynek melyek a „Táncoló és Zenélő Székelyföld” programsorozaton belül mindhárom székelyföldi megyét érintenek.

Az eddigi sikerek nyomán idén is folytatódik e sorozat. Kiváló amatőr székelyföldi táncegyüttesek meghívott testvér-tánccsoportjukkal közös műsort adnak, mely utolsó közös műsorszáma egy székelyföldi vidék táncaiból áll. Az egyórás élőzenés előadást – lehetőség szerint – az elmaradhatatlan táncház és tánctanítás követi. A tíznapos székelyföldi napok alatt, megyénként öt-hat települést vonnak be a szervezők: az Erdélyi Hagyományok Háza, Romániai Magyar Néptánc Egyesület és az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete.