A Vinca Minor Egyesület, Csomád-Bálványos Natura2000 terület Gondnoksága, május 9-én rendezi meg a „Tanulj és szórakozz a VI. Büdös – hegy Napján!” című eseményt Bálványosfürdőn, V-VIII osztályos diákoknak.

A hagyományteremtő jelleggel bíró, egész napos rendezvény célja idén is a Csomád-Bálványos védett terület természeti értékeire való figyelemfelhívás: délelőtt folyamán, alternatív tantárgyversenyek, játékos gyerekprogramok, kerékpártúra, gyorsasági-, ügyességi verseny, tájékozódási futás illetve további izgalmas vetélkedők formájában. A déli ebédszünet után a résztvevőknek számos érdekes programban lesz részük, mint erdei-, erdészeti túra, növényhatározás, tájékozódási-, elsősegélynyújtási alapismeretek szerzése, madarakkal és fákkal való ismerkedés valamint a vadgazdálkodás világába való betekintés is.

Részletes programismertető a www.csomadbalvanyos.ro/ VI.Büdös-hegy Napja 2015 menü-/ Projektelőzetes almenüpont alatt vagy az alábbi linken:
http://www.csomadbalvanyos.ro/index.php?id=204_invata_si_distreaza-te_de_ziua_muntelui_puturosu_ed_a_vi-a

Az eseményen részt venni óhajtó diákcsoportok kísérőtanárai a 0267-314917, 0736-394775 telefonszámokon vagy az office@vincaminor.ro e-mail címen érdeklődhetnek, az egyesület munkatársánál, Tóth Erikánál.

Jelentkezési határidő: május4-ke, a helyek száma korlátozott!