TDK-zárás a Sapientián: Hálózatok a múzeumban, művészetek a hálózatban

A Magyar Tudomány Ünnepével összehangoltan szerveztünk Kari Tudományos Diákköri Konferenciát minden karon november folyamán, ezek záróakkordjaként Barabási Albert-László kutatócsoportját kértük meg, hogy online előadás keretében mutassák be az októberben nyílt Rejtett mintázatok.
https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/barabasilab-rejtett-mintazatok-halozati-gondolkodas-nyelve

A hálózati gondolkodás nyelve kiállítást. Az előadást az egyetem Facebook-oldalán lehet követni, november 27-én, pénteken 18 órától, így bár a járványügyi helyzet mindenkit helyhez köt, egy virtuális bemutató keretében lehet ismerkedni Barabási Albert-László hálózatkutató csapatának legújabb munkájával. Az ingyenes, online esemény során Both Csaba fizikus, a Barabási Lab kutatóasszisztense mesél a kiállításról, bemutatva ennek néhány részletét, végigvezetve a résztvevőket a tárlat bizonyos elemein.
https://www.facebook.com/SapientiaEMTE

Az élő közvetítésre a https://www.facebook.com/events/372256100727969 Facebook-eseményen lehet csatlakozni, szeretettel várjuk a sajtó képviselőit és minden érdeklődőt!

A Sapientia EMTE a Magyar Tudomány Ünnepével összehangoltan november folyamán szervezte meg a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát minden karon, ezek záróakkordjaként pedig Barabási Albert-László kutatócsoportját kérték meg, hogy online előadás keretében mutassák be az októberben nyílt budapesti kiállítást. A Hálózatok a múzeumban, művészetek a hálózatban előadást az egyetem Facebook-oldalán lehet követni, november 27-én, pénteken 18 órától.

Barabási Albert-Lászlót nem kell bemutatni senkinek: fizikus-hálózatkutatóként munkáját világszerte ismerik már, idén pedig kutatásaira építve a Barabási Lab együttműködési platform megalkotta a Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve kiállítást, mely a budapesti Ludwig Múzeumban nyitotta meg kapuit októberben. A kiállításon többek között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kutatói által fejlesztett, alkotói életutakat kirajzoló mechanikus installáció, valamint egy nyomtatott 3D szobor és egy kiterjesztett valóság (AR) alkalmazás várja a látogatókat.

Bár a járványügyi helyzet mindenkit helyhez köt, egy virtuális bemutatóra hívja meg az érdeklődőket a Sapientia EMTE november 27-én, pénteken 18 órától, melyet a kari tudományos diákköri konferenciák záróeseményeként szerveznek meg. Az ingyenes, online esemény során Both Csaba fizikus, a Barabási Lab kutatóasszisztense mesél a kiállításról, bemutatva ennek néhány részletét, végigvezetve a résztvevőket a tárlat bizonyos elemein.