Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Tolcsvay László és a NO coMMent zenekar ünnepi koncert

Tolcsvay László és a NO coMMent zenekar ünnepi koncert - Március 15.-én hétfőn, 19.00 órakor Tolcsvay László és a NO coMMent zenekar ünnepi koncertet ad a Vigadó nagytermében.Tolcsvay László a magyar könnyűzene emblematikus alakja. Bátyjával, Bélával megalapították a Tolcsvay Triót. Ők ötvözték elsőként magyar népzenével a rock-muzsika elemeit, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. 1973-tól, megalakulásától tagja és zeneszerzője a FONOGRÁF együttesnek. Legemlékezetesebb slágere Az első villamos. Színpadi munkái közül kiemelkedik a Magyar Mise c., a rock-, a szimfónikus- és népzenét ötvöző oratórium.Tolcsvay László 1992-ben a Mária evangéliumáért a közönség szavazatai alapján megkapta az Erzsébet-díjat; 1995-ben munkássága elismeréséül az Erkel Ferenc-díjat és a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét.A NO coMMent 1993-ban alakult, tagjai: ifj. Födő Sándor (dob, ütőhangszerek), Móricz Mihály (gitárok, ének), Anti Tamás (gitárok, szájharmonika, ének), Födő Sándor (basszusgitár, ének) Bartha Tibor (hegedű, billentyű, vokál).Tolcsvay László és a NO coMMent legutóbb 2005 szeptemberében koncertezett Kézdivásárhelyen.Belépő: 15 lej

Március 15.-én hétfőn, 19.00 órakor Tolcsvay László és a NO coMMent zenekar ünnepi koncertet ad a Vigadó nagytermében.
Tolcsvay László a magyar könnyűzene emblematikus alakja. Bátyjával, Bélával megalapították a Tolcsvay Triót. Ők ötvözték elsőként magyar népzenével a rock-muzsika elemeit, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. 1973-tól, megalakulásától tagja és zeneszerzője a FONOGRÁF együttesnek. Legemlékezetesebb slágere Az első villamos. Színpadi munkái közül kiemelkedik a Magyar Mise c., a rock-, a szimfónikus- és népzenét ötvöző oratórium.
Tolcsvay László 1992-ben a Mária evangéliumáért a közönség szavazatai alapján megkapta az Erzsébet-díjat; 1995-ben munkássága elismeréséül az Erkel Ferenc-díjat és a Magyar Köztársaság Tisztikeresztjét.
A NO coMMent 1993-ban alakult, tagjai: ifj. Födő Sándor (dob, ütőhangszerek), Móricz Mihály (gitárok, ének), Anti Tamás (gitárok, szájharmonika, ének), Födő Sándor (basszusgitár, ének) Bartha Tibor (hegedű, billentyű, vokál).
Tolcsvay László és a NO coMMent legutóbb 2005 szeptemberében koncertezett Kézdivásárhelyen.
Belépő: 15 lej

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!