Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben - könyvbemutató

Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben - könyvbemutató - 2012. április 2., hétfőn 17 órától Író-olvasó találkozó Ugron Zsolna íróval az Úrilányok Erdélyben és a Szerelemféltők szerzőjével.Ugron Zsolna Kolozsváron született, televíziós újságíróként, kommunikációs tanácsadóként dolgozott Budapesten. Az elmúlt években családjával Erdély és Budapest között ingázva, útközben élt. Az életében szerepel erdélyi kastély, televíziós főzőműsor, üzleti kommunikáció és nem utolsó sorban két kislány is. Első könyve, az Úrilányok Erdélyben a 2011-es év egyik sikerkönyve lett. Nemrég megjelent második regénye, a Meskó Zsolttal közösen írt Szerelemféltők.Az első regény valóságos utazás báltermeken és mosókonyhákon, palotákon és romokon, szövevényes rokoni kapcsolatokon és egy sodró szerelmen át a pesti nyüzsgésből a Kárpátok lábához - majdnem az Üveghegyen túlra. Anna irigylésre méltó életet él Budapesten: tökéletes férfi, érdekes tévés munka, sok utazás, nagy társasági élet, ragaszkodó barátok. Ám egy nap különc bécsi nagynénje és egy megrázó találkozás rádöbbenti, hogy szép üvegburája alatt már alig kap levegőt. Útkeresése közben rátalál örökségére - és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. Pillanatképek az erdélyi arisztokrácia elsüllyedt világából, és kései utódaik nem mindennapi hétköznapjaiból.A Szerelemféltők hősnője, az erdélyi származású Anna különös levelezésbe keveredik az évek óta nem látott B.-vel. Egymásnak elküldött történeteikből életük széthullott darabjai újra összeállnak...Az írónővel Rigó Béla költő, műfordító beszélget.

2012. április 2., hétfőn 17 órától Író-olvasó találkozó Ugron Zsolna íróval az Úrilányok Erdélyben és a Szerelemféltők szerzőjével.

Ugron Zsolna Kolozsváron született, televíziós újságíróként, kommunikációs tanácsadóként dolgozott Budapesten. Az elmúlt években családjával Erdély és Budapest között ingázva, útközben élt. Az életében szerepel erdélyi kastély, televíziós főzőműsor, üzleti kommunikáció és nem utolsó sorban két kislány is. Első könyve, az Úrilányok Erdélyben a 2011-es év egyik sikerkönyve lett. Nemrég megjelent második regénye, a Meskó Zsolttal közösen írt Szerelemféltők.

Az első regény valóságos utazás báltermeken és mosókonyhákon, palotákon és romokon, szövevényes rokoni kapcsolatokon és egy sodró szerelmen át a pesti nyüzsgésből a Kárpátok lábához - majdnem az Üveghegyen túlra. Anna irigylésre méltó életet él Budapesten: tökéletes férfi, érdekes tévés munka, sok utazás, nagy társasági élet, ragaszkodó barátok. Ám egy nap különc bécsi nagynénje és egy megrázó találkozás rádöbbenti, hogy szép üvegburája alatt már alig kap levegőt. Útkeresése közben rátalál örökségére - és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. Pillanatképek az erdélyi arisztokrácia elsüllyedt világából, és kései utódaik nem mindennapi hétköznapjaiból.

A Szerelemféltők hősnője, az erdélyi származású Anna különös levelezésbe keveredik az évek óta nem látott B.-vel. Egymásnak elküldött történeteikből életük széthullott darabjai újra összeállnak...
Az írónővel Rigó Béla költő, műfordító beszélget.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!