Már hagyományosnak számít, hogy a romániai Caritas szervezetek minden év októberében megszervezik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót: mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos számunkra a közösségünk és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa.
A tavaly a Gyulafehérvári Caritas 16 településen szervezte meg az akciót, amelyre közel 7.500-an jöttek el, családok és idősek egyaránt. Leginkább a kisgyerekek számára volt élmény a gyújtogatás, látni azt a sok égő gyertyát az nagyon izgalmasnak tűnt. De a felnőttek körében is évről-évre nagyobb figyelmet nyer a rendezvény, ez megmutatkozott a bővülő résztvevők számában és természetesen az adakozásban is. A kihelyezett perselyekben 42.367 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból több nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettünk élelmiszercsomagokat, így tettük szebbé a karácsonyi ünnepüket. Az ő nevükben köszönjük!

Idén október 17-én, pénteken este 6 és 8 óra között várunk mindenkit, csatlakozzon hozzánk Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren.
Az eseményt kórusok és intézmények is támogatják azáltal, hogy különböző műsorokkal lépnek fel az gyertyagyújtás ideje alatt: a sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola Mini Snaps gyermekkórusa, a Kantai templomi kórus valamint két nyugdíjasklub - a polyáni Szép Emlékek és a kézdivásárhelyi Rozmaring kórus.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt!