A kézdivásárhelyi Városi Színház december 7-én (csütörtökön) 13 órától és 9-én (szombaton) 19 órától újra műsorra tűzi a múlt évadban bemutatott Vaknyugat című előadását, Martin Mc.Donagh bűnről és szeretetről szóló kortárs darabját a kézdivásárhelyi Daczó Zádor rendezte.

A főhős testvérpár, Coleman és Valene egy világvégi ír falu legszélén élnek, és nemrég veszítették el apjukat egy különös baleset folytán. A nagy bánat közepette - amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével, idegesítésével telik, számukra ez maga az élet. Mindegy, hogy pástétom leveles tészta, szentszobrocskák, képes magazinok, hasábkrumplik, alkoholtartalmú italok, birtok, tehenek, nők vagy kutyafüle az oka; bármin és bármikor vitatkoznak, összevesznek, vagy akár ölre mennek egymással a legvégsőkig…

A produkció színpadra állításában Orbán Levente (díszlettervező), Hodor Barbara, Pinti Anasztázia és a KreaKids stúdió (jelmeztervezők) segítette a rendező munkáját, az előadás szereplői: Lajter Ernesztó, Pignitzky Gellért és Jáger Simon.

A jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej. Az előadásra a tavalyi bérletek érvényesíthetőek.