A karácsonyi ajándékozás mára tömeges méretűvé vált, mindenki mindenkit ajándékoz, nemcsak a családon, baráti körön belül, hanem munkahelyen is, sőt egyre gyakoribb, amikor különböző szolgáltató intézmények megajándékozzák használóikat, partnereiket.
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár már 2007 Karácsonyán élt az ajándékozás lehetőségével, és most, december 15-24 között újra meghirdetjük a „Vakajándék” nevű programot. Ennek célja: közelebb hozni az olvasókhoz a klasszikus szépirodalmat, olyan művet adni az ünnepek idejére olvasni, amely újdonság számukra. Újdonság, mert valószínű, hogy más műfajt szoktak olvasni, újdonság, mert a legújabb, eddig még nem kölcsönzött irodalmat kínáljuk. A játék, -mert egy kicsit az is- lényege, hogy a felnőtt olvasók a meghatározott három kölcsönözhető könyvön kívül, negyediknek egy szépen becsomagolt könyvet választhatnak. A könyv meglepetés lesz, hiszen csak otthon láthatják mit is választottak ki a rengeteg becsomagolt könyv közül. A könyv mellé egy kis cédulát is teszünk, melyre ráírhatják véleményüket a könyvről, maga a játék ötletességéről, valamint kifejthetik véleményüket könyvtárunkról, illetve javasolhatnak bármit a könyvtárral kapcsolatosan. A könyvet határidő lejárása után vissza kell vinni a könyvtárba, a „Vakajándék” szó maga az elolvasandó könyv kiválasztását célozza, az ajándék abban áll, hogy az ajánlott mű elolvasásával megpróbált könyvtárunk egy kis szellemi többletet nyújtani az ünnep idejére.
Minden kedves olvasónak Szeretetben, Békességben eltöltött Karácsonyt és Boldog Új Évet kíván a könyvtár munkaközössége!Vakajándék Karácsonyra!

Szerkesztő: Dénes Mária könyvtáros