A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2019. november 30-án 18 órától (szombat) ismét egy különleges film kerül vetítésre. A Vigadó Mozi most egy svéd ihlette, de erdélyi sötét, sokkoló thrillert hoz a nagyközönség elé, ahol a rendezővel Bagota Bélával is találkozhat a nagyérdemű. A filmet a Művelődési Ház Nagytermében nézheti meg a közönség.

A Valan azokra a gyerekekre, fiatalkorúakra fókuszál, akik egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnnek. Lehet, hogy találkozunk a fényképükkel a hírekben, a tejesdobozokon, vagy a statisztikákban, de lehet, hogy még ennyit sem tudunk róluk. Sóhajtunk egy nagyot a rettenetes szörnyűségen, majd megpróbáljuk elfordítani a fejünket és menni tovább, de ezek a gyerekek attól még ott vannak valahol – valahol a sötétben.

A Valanban Péter ebből a sötétből próbálja kimenteni a gyerekeket. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.
Péter egy telefonhívás miatt tér vissza az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is.

A belépő 10 lej!

A film előzetese az alábbi linken tekinthető meg: