A Vigadó Művelődési Ház szervezésében a SZABADTÉR programsorozat keretén belül július 28-án (kedden) 20 órától DR. KÁDÁR ANNAMÁRIA mesepszichológus, egyetemi adjunktus ÖNBECSÜLÉS ÉS KÜZDŐKÉPESSÉG MEGALAKULÁSA című előadását tekinthetik meg a kézdivásárhelyi W. WEGENER PARKBAN.

„Mit tehetünk felnőttként, szülőként, pedagógusként, hogy megalapozzuk ezeket a képességeket gyermekkorban és fejlesszük saját magunkban felnőttkorban?

A mesékben a hős számos nehéz próbatételen keresztül jut el a céljáig. Gyermekünknek felnövekedése során ugyancsak meg kell küzdenie a külső és belső sárkányokkal, vagyis a külvilág kihívásai mellett saját félelmeivel, szorongásaival, kishitűségével, ellentmondásos érzéseivel, indulataival, vágyaival is - de a próbák alatt érik, fejlődik, válik egyre gazdagabbá a személyisége. Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása nem azt jelenti, hogy "kipárnázzuk" a világot gyermekünk körül, és mindent megteszünk, hogy elkerülje a negatív érzelmeket, hanem hogy segítünk ezeknek a megértésében, megélésében és a nehéz helyzetekkel való sikeres megküzdésben. Szülőként, pedagógusként nem járhatjuk végig helyette az útját, de hamuban sült pogácsaként rengeteg erőforrást tehetünk a tarisznyájába.”

A belépő ára: 10 lej

Várjuk szeretettel!