A Vigadó Művelődési Ház szervezésében ismét megnyitja kapuit a Vigadó Mozi, ahol október 25-én (péntek) délelőtt 11 órától a Vízipók – Csodapók, valamint este 19 órától Goda Krisztinától a BUÉK vígjátékot tekintheti meg a közönség. A filmvetítésnek a Vigadó Művelődési Ház nagyterme ad otthont.

Vízipók – Csodapók
Beköszönt a tavasz, a kishangyák egy kiflicsücsök morzsával szaladgálnak a füvön. Katica tanácsára a csigaház felé igyekeznek. Odabent nem csiga lakik, hanem a Vízipók, aki úszkálni akar a tóban a szabad ég alatt. Ekkor találkoznak Keresztespókkal, aki kifogásolja, hogy egy rendes pók az nem úszkálhat a vízben. Vízipók ezen kicsit mérgelődik, a kishangyák próbálják meggyőzni a Keresztespókot, hogy a Vízipók szerintük nagyon rendes póknak tűnik.

Az 1974-es és 1980-as évad részeiből válogatta össze és rajzolta mesefilmé Mikulás Ferenc csapata gyermekkorunk nagy kedvencét 1983-ban, és a digitálisan felújított változattal készülünk április 18-án örömet okozni minden óvodásnak, kisiskolásnak és a szüleiknek.

Az animációs film előzetese az alábbi linken megtekinthető:
https://indavideo.hu/video/Vizipok-csodapok_elozetes

A belépő ára: 5 lej

Goda Krisztina: BÚÉK
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.




A belépő ára: 10 lej