A Mustármag és Búzakalász Családos Közösségek február 8-15 között szervezik meg a Házasság Hetét, az elkötelezés ünnepét, Egymásra hangolva címmel.

A program a következő:
Február 8, vasárnap:
18.00: Megnyitó Istentisztelete a Református templom imatermében

Február 10, kedd:
18.30: Teadélután a Vigadó emeleti kiállítótermében

Február 13, péntek:
18.30: Vacsora kettesben, Valentin nap máskor, máskepp a Jazz Caféban

Február 14, szombat
19.00 “Férfias nők, nőies férfiak vagy őszintén a nemi szerepekről”, az Adventisa imaházban

Február 15, vasárnap:
12.00: Ökumenikus ünnepzáró istentisztelet a Római katolikus és református lelkészek közreműködésével és a házaspárok megáldása, az oroszfalvi Református templomban.


Mi is a házasság hete?

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.
A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”
A Házasság Hete Szervezőbizottsága