Rengeteg egyházi tanácskozáson elhangzik az, hogy a XXI. század református egyházának más utakat is ki kell próbálnia, fel kell fedeznie, be kell járnia ahhoz, hogy minél szélesebb körben és csatornán eljusson a jó hír a hívekhez. Ebbe a fába vágta bele a fejszéjét az Ikafalvi Református Egyházközség, amikor az ez évi tervezésnél rendhagyó események szervezését is tervbe vette az egyházközségen belül. A Csillagösvény Egyesülettel karöltve családos estek, ifjúsági napok, élményszínházas alkalmak, és tea estek megszervezését tűztük ki célul. Meglepő módon telt házas eseményeket sikerült tető alá hozni.
A tea estek sorát március 17-én Jancsó Katalin szociológus nyitotta meg, aki a 48-as magyar szabadságharcnak a szebbik nemhez tartozó hőseit, és az elfelejtett hősöket mutatta be a zsúfolásig telt imaterem hallgatóságának. Az esten a népes ikafalvi hallgatóság mellett a mikóújfalusi nőszövetség is jelen volt, akik Bálint Csongor lelkipásztor vezetésével érkeztek a gyülekezetbe. Bardócz Csaba helybeli lelkipásztor igei bevezetőjében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy ne tévesszük sohase szem elől azt, hogy az Istenünk velünk volt, van és lesz mindenben, amit teszünk. Nekünk csupán annyi a feladatunk, hogy ne féljünk, ne rettegjünk, és bátrak legyünk, ahogy bátrak voltak a márciusi ifjak is. Az estet szeretetvendégség koronázta meg, amit az Ikafalvi Nőszövetség készített elő.
A soron következő családos alkalomra március 29-én, a következő tea estre, amikor Ráduly Attila tolmácsolásában életmód tanácsokat hallgathatunk meg március 31-én, illetve a Zumba partyval, és asztaltenisz mérkőzésekkel egybekötött ifjúsági napra április 1-én kerül sor.