Kézdivásárhely Református Egyházközsége - A pontos óra

A pontos óra

» Székelyföldi Régiós Konferencia - Ne válj, változtass!

Székelyföldi Régiós Konferencia - Ne válj, változtass! - Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetsége szervezésében szeptember 21.-én került sor a Székelyföldi Régiós Konferenciára, aminek a Kézdivásárhelyi Református Egyházközség és annak Nőszövetsége adott helyett. A találkozó Beder Imre helybéli református lelkipásztor köszöntőjével, majd ezt követően Tóth Anna lelkésznő, a Székelyföldi Régió Nőszövetségi elnöke által tartott igehirdetéssel vette kezdetét. Az igehirdetés megalapozta a konferencia témáját, ami ezúttal a család volt, mottója pedig 'Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják, ura pedig így dicséri: Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket! Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.' Péld. 31,28-30Az igehirdetést követően Orbán Judit alelnöknő seregszemlére szólította a jelenlévőket. Kiderült, hogy a konferencián az Udvarhelyi, Sepsi, Erdővidéki, Brassói, illetve a házigazda Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék képviseletében 230 asszony vett részt. Bardócz Tímea a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségének elnöknője reményét fejezte ki, hogy a mai találkozó, 'a találkozás örömén túl, a töltekezés alkalma' is lesz minden résztvevő számára. A seregszemlét egy félórás szünet követte, ahol a nőszövetségi tagok tea, sütemény, ásványvíz és kávé fogyasztása közben ismerkedtek, beszélgettek egymással.A konferencia második részében Beke Boróka Karatnai lelkipásztornő tartott egy nagyon tartalmas, közérthető és hasznos példákat magába foglaló előadást 'Szakadoznak a kötelékek?' címmel. Az előadásban a családokban előbukkanó konfliktusokról is szó esett és a mai divatosnak tűnő rossz megoldás helyett az előadó azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy 'ne váljanak, hanem változtassanak' az életükön. A főelőadás után bemutatókra került sor. Tatár Anna az Egyházkerületi Nőszövetség részéről a Bethlen kastély helyzetéről tájékoztatta az érdeklődőket, majd Kozma Ferenc a Bonus Pastor Alapítvány képviseletében a szenvedélybetegségből való szabadulás lehetőségéről szólt, és végül Tóth Anna a Háromszéki Diakónia tevékenységét, ismertette.Az előadások végeztével az ebéd ideje alatt ismét lehetőség adódott az ismerkedésre, beszélgetésre.

Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetsége szervezésében szeptember 21.-én került sor a Székelyföldi Régiós Konferenciára, aminek a Kézdivásárhelyi Református Egyházközség és annak Nőszövetsége adott helyett. A találkozó Beder Imre helybéli református lelkipásztor köszöntőjével, majd ezt követően Tóth Anna lelkésznő, a Székelyföldi Régió Nőszövetségi elnöke által tartott igehirdetéssel vette kezdetét. Az igehirdetés megalapozta a konferencia témáját, ami ezúttal a család volt, mottója pedig "Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják, ura pedig így dicséri: Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket! Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó." Péld. 31,28-30

Az igehirdetést követően Orbán Judit alelnöknő seregszemlére szólította a jelenlévőket. Kiderült, hogy a konferencián az Udvarhelyi, Sepsi, Erdővidéki, Brassói, illetve a házigazda Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék képviseletében 230 asszony vett részt. Bardócz Tímea a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségének elnöknője reményét fejezte ki, hogy a mai találkozó, "a találkozás örömén túl, a töltekezés alkalma" is lesz minden résztvevő számára. A seregszemlét egy félórás szünet követte, ahol a nőszövetségi tagok tea, sütemény, ásványvíz és kávé fogyasztása közben ismerkedtek, beszélgettek egymással.

A konferencia második részében Beke Boróka Karatnai lelkipásztornő tartott egy nagyon tartalmas, közérthető és hasznos példákat magába foglaló előadást "Szakadoznak a kötelékek?" címmel. Az előadásban a családokban előbukkanó konfliktusokról is szó esett és a mai divatosnak tűnő rossz megoldás helyett az előadó azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy "ne váljanak, hanem változtassanak" az életükön. A főelőadás után bemutatókra került sor. Tatár Anna az Egyházkerületi Nőszövetség részéről a Bethlen kastély helyzetéről tájékoztatta az érdeklődőket, majd Kozma Ferenc a Bonus Pastor Alapítvány képviseletében a szenvedélybetegségből való szabadulás lehetőségéről szólt, és végül Tóth Anna a Háromszéki Diakónia tevékenységét, ismertette.

Az előadások végeztével az ebéd ideje alatt ismét lehetőség adódott az ismerkedésre, beszélgetésre.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!